Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

PrivéU en uw gezinZiektekostenverzekering

Ziektekostenverzekering

De keuze van een ziektekostenverzekering is belangrijk. Steeds meer mensen kiezen er voor om minder te verzekeren. Eerst werden door veel mensen tandartsverzekeringen opgezegd, daarna de aanvullingen verlaagd en nu wordt er ook meer risico genomen met de basisverzekering. Het kan veel geld schelen, maar ook veel kosten.

De eerste keuze is de basisverzekering. Deze vergoedt o.a. de huisarts, medicijnen en ziekenhuizen. Het minimale eigen risico is € 385,- in 2017. Het maximale eigen risico € 885,- per jaar.

Bij de ziektekostenverzekering heb je de keuze voor een natura of restitutiepolis. Bij een restitutiepolis heb je vrije keuze van zorgverlener (ziekenhuis, fysiotherapeut, etc.). Echte restitutiepolissen zijn ONVZ en De Amersfoortse/ASR. Bij andere restitutiepolissen kun je wel vrij kiezen, maar wordt maximaal 100% van het marktconforme tarief vergoedt. Het kan zijn, dat een bepaalde zorgverlener duurder is dan het marktconforme tarief en dan moet je bijbetalen.

Bij naturaverzekeringen kunnen verzekeraars sturen dat je naar een bepaalde zorgverlener gaat waar zij een contract mee hebben. Als je naar een andere zorgverlener gaat betalen verzekeraars maximaal de contractsprijs en moet je bijbetalen als het duurder is.

Verzekeraars proberen steeds goedkopere alternatieven aan te bieden. Zo ontstaan er nu ook selectiefpolissen waarbij je naar een bepaalde zorgverlener moet anders krijg je bijvoorbeeld maar 75% vergoedt. Bij een operatie van € 8000,- moet je dan € 2000,- zelf betalen.

Naast de basisverzekering kun je een aanvullende verzekering afsluiten voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen/lenzen, etc. Hierin zijn veel verschillende mogelijkheden. Op onze site aan de rechterzijde kunt deze vergelijken.

Als laatste kunt u een tandartsverzekering afsluiten. Vooral voor kinderen die naar de orthodontist moeten, kan dit belangrijk zijn. 

Bart Oosterhout

Hulp nodig?
Neem contact op met Bart Oosterhout

mail of bel 024-6495009

Via onderstaande button vergelijkt u diverse zorgverzekeraars en kunt u precies aangeven welke dekkingen voor u belangrijk zijn. De vergelijker kiest vervolgens de zorgverzekeraar die het beste bij u past:

Vergelijk hier uw zorgverzekering

 Indien in de vergelijking CZ voor u het meest interessant is kunt u deze hier online afsluiten:

Premie CZ ziektekosten verzekering berekenen

 

 

AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer