Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

PrivéSpaargeld

Spaargeld

Huishoudens sparen meer ‘ondanks’ crisis

Nederlandse huishoudens zijn sinds 2000 fors meer gaan sparen blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is niet zo opmerkelijk, want juist in crisistijd gaan mensen meer sparen. Ze stellen aankopen uit en voelen sterker de behoefte om een spaarpotje aan te leggen voor “slechtere tijden”.

Spaarrekening of deposito

Verreweg het meeste Nederlandse spaargeld staat op spaarrekeningen zonder voorwaarden. Elke Nederlandse bank biedt wel zo’n rekening aan. ‘Zonder voorwaarden’ wil hier zeggen dat de spaarder vrijelijk over zijn of haar spaargeld kan beschikken. Ook voor geld storten en opnemen worden geen kosten in rekening gebracht. De rente van zo’n spaarrekening kan elk moment aangepast worden. Omhoog, maar ook omlaag. Een spaarrekening zonder voorwaarden geeft dus veel vrijheid. Raadpleeg regelmatig de overzichten met aanbieders en spaarrentes om uw rendement op sparen te verhogen!

De spaarvorm die verreweg de meeste beperkende voorwaarden kent is het deposito. Kiest u voor deze spaarvorm, dan bepaalt u van tevoren hoe lang uw geld vaststaat (de looptijd) op uw deposito spaarrekening. Deze periode varieert van een maand tot wel twintig jaar. Bovendien geldt vaak een minimuminleg. Wilt u gedurende de looptijd toch geld opnemen, dan betaalt u meestal een boete. U krijgt dan wel een hogere rente. 
 

Liesbeth Wensink

Hulp nodig?
Neem contact op met Liesbeth Wensink

mail of bel 024-6495011

Open een spaarrekening via Bijmans Assurantiën

Ook via Bijmans Assurantiën kunt u een internetspaarrekening afsluiten. Onderstaand treft u een overzicht aan van de huidige rentes van diverse aanbieders (vrij opneembaar):

 

Nationale Nederlanden 0,50% OPEN REKENING
     
 

 

 

Aegon 0,25% OPEN REKENING

 

AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer