Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

PrivéLevensverzekeringPensioen voor later

Pensioen voor later

 

Waar heb ik recht op als ik met pensioen ga?

Als u met pensioen gaat, krijgt u een basisinkomen volgens de Algemene ouderdomswet (AOW). Daarnaast bouwt u meestal een aanvullend pensioen op bij uw werkgever. U kunt ook zelf een particuliere verzekering afsluiten.

Hans Bijmans

Hulp nodig?
Neem contact op met Hans Bijmans

mail of bel 024-6495007

 

AOW

De AOW is een basispensioenvoorziening voor mensen die de AOW-leeftijd hebben bereikt. Wie in Nederland woont of werkt, bouwt automatisch AOW op. De hoogte van de AOW hangt onder andere af van uw leeftijd en woonsituatie.

Pensioen via uw werkgever

Niet elke werkgever biedt een pensioenregeling aan. Werkt u in een bedrijfstak met een verplichte bedrijfstakpensioenregeling? Dan moet uw werkgever u een pensioenregeling aanbieden. Of u via uw werk pensioen opbouwt en hoeveel, kunt u het beste navragen bij uw werkgever. Werkgevers en pensioenfondsen zijn verplicht u te informeren over uw pensioen.

U kunt via de website www.mijnpensioenoverzicht.nl snel en eenvoudig een compleet overzicht krijgen van al uw opgebouwde (en naar verwachting nog op te bouwen) pensioenaanspraken bij de verschillende verzekeraars en pensioenfondsen. Ook wordt aangegeven hoe hoog het AOW-bedrag is, dat u naar verwachting zal ontvangen. Het geeft u een compleet overzicht van opgebouwde pensioenaanspraken, juist ook als u bij meerdere werkgevers heeft gewerkt. Dit is een unieke nieuwe ontwikkeling.

Hoe werkt het Pensioenregister?

Het Pensioenregister is vanaf 6 januari 2011 via het internet te raadplegen via de website www.mijnpensioenoverzicht.nl. De gegevens in het Pensioenregister kunt u alleen zelf inzien. Via de DigiD-code (persoonlijke inlogcode bij overheid) kunt u op deze site inloggen. Veel mensen weten op dit moment niet hoe ze er voor komen te staan als ze met pensioen gaan. Ze weten niet wat hun toekomstig pensioeninkomen is. Ook heeft driekwart van de werknemers geen idee hoe hoog het partnerpensioen is, in het geval hun partner onverhoopt alleen achterblijft. Teveel mensen gaan er nog te gemakkelijk vanuit dat het partnerpensioen wel goed is geregeld.

Pensioen zelf sparen

Naast de AOW en pensioen van de werkgever is het voor veel mensen belangrijk om zelf ook te sparen voor het pensioen. De overheid en de werkgevers versoberen de pensioenregelingen en daarom heeft u steeds meer eigen verantwoordelijkheid.  Afhankelijk van uw wensen na pensionering kunnen wij uw tekort berekenen en kijken wat u nodig heeft voor een goed pensioen. Daarna kijken we hoe we dat het beste kunnen oplossen. Wat past het beste bij u? Sparen, beleggen, lijfrente, banksparen, hypotheek aflossen of een andere manier van vermogensvorming. Neem contact met ons op om uw pensioen goed te regelen.

AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer