Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

Home Nieuws Zomervakantie zonder autopech!

Zomervakantie zonder autopech!

Alarmcentrales zagen het aantal pechgevallen in het voorjaar met 13% stijgen. Mocht je de zomervakantie nog voor de boeg hebben geven we graag een aantal tips om de autorit naar je vakantiebestemming zonder pech onderweg door te komen. Voorkomen is immers beter dan genezen!
 

Maak je auto zomerproof

Laat je auto voor vertrek bij de garage controleren. Zo ben je ervan verzekerd dat je auto vakantieproof is. Denk bijvoorbeeld aan:
Het controleren van de bandenspanning, hiermee voorkom je niet alleen slijtage aan je banden, maar bespaar je direct op brandstofkosten. 
Het op peil brengen van de olie, te weinig is schadelijk voor je motor en al helemaal als je lang onderweg bent.
Voldoende koelvloeistof. Zeker als je door bergen en heuvels gaat rijden in warme landen is dit wenselijk, je motor raakt sneller oververhit.  
 

Boetes zijn te voorkomen

Houd er rekening mee dat in het buitenland andere regels gelden. Het is verstandig om je vooraf te verdiepen in de verkeersregels en voertuigeisen in Europese landen. Waar moet je op letten? En wat is verplicht om in de auto te hebben? Zie hier een overzichtje voor alle landen.
 

Neem je reservesleutel mee

Wees verstandig en neem ook nog wat extra spullen mee in de auto: zaklamp, gereedschap, lifehammer, zonnebril, deken, eten en drinken kunnen bij pech de uitkomst bieden. Ook handig: zorg dat je partner of medereiziger de reservesleutel van je auto bij zich heeft.
 

Nog steeds juist verzekerd? 

Vaak bieden dealers bij een auto jonger dan drie jaar een mobiliteitsgarantie aan binnen Europa. Hiermee ben je dus verzekerd bij pech onderweg. Is je auto ouder, maar heb je wel een volledige casco autoverzekering, dan kan het zijn dat hier een buitenlanddekking en dus een dekking voor pechhulp bij zit. Soms geldt die dekking alleen in geval van ongevallen. Ook kan het zijn dat het ontvangen van hulp bij pech onderweg is gedekt via je lidmaatschap bij een pechhulpdienst. Mocht dit allemaal niet het geval zijn, dan kun je je auto ook nog apart verzekeren voor pechhulp, zodat je bij pech hulp onderweg, een vervangende auto of repatriëring van je auto naar Nederland ontvangt.
 
Advies nodig? Neem contact op met één van onze adviseurs voor advies op maat. Zij zijn je graag van dienst.
 
AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer