Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

Home Nieuws Ziek in het buitenland

Ziek in het buitenland

Je moet er niet aan denken om tijdens jouw vakantie ziek te worden of gewond te raken. Met een goede zorgverzekering worden kleine gezondheidsproblemen tijdens een vakantie in het buitenland doorgaans gedekt. Hierdoor gaan mensen er vaak vanuit dat ze voor alle gezondheidsproblemen goed verzekerd zijn. Dit is bij grote gezondheidsproblemen helaas niet altijd het geval.
 
De dekking Geneeskundige kosten op een reisverzekering is dan ook zeker niet overbodig naast uw zorgverzekering. Zorgverzekeringen vergoeden vaak maar tot een bepaald bedrag. De eventuele kosten daarboven komen voor uw rekening. In het buitenland kunnen medische kosten hoog oplopen. Met de dekking Medische kosten op een reisverzekering zijn alle medisch noodzakelijke behandelingen en vervoer in het buitenland gedekt.
 
Normaal gesproken vergoeden de meeste zorgverzekeringen slechts de kosten die voor een gelijkwaardige behandeling in Nederland zouden gelden. Of, als je aanvullend voor de medische kosten bent verzekerd, tot 200 procent van de kosten die in Nederland gemaakt zouden zijn. Maar in sommige landen zijn de kosten voor de gezondheidszorg veel hoger dan in Nederland. Wie bijvoorbeeld de spoedeisende hulp bezoekt in Miami moet flink bijbetalen. Maar ook in Europese landen zoals Turkije, Griekenland of Oostenrijk worden toeristen naar privéklinieken gebracht waar de kosten hoger liggen. Een reisverzekering vergoedt altijd de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen en dus ook kosten die door de zorgverzekering niet vergoed worden.
 
Enkele voorbeelden van medische kosten in het buitenland vergeleken met Nederland:
 
  • Een migraine in Hurghada, Egypte: 651 euro, in Nederland: 213 euro 
  • Een gebroken been in Antalya, Turkije: 16.900 euro, in Nederland: 6.340 euro
  • Een maag- en darmontsteking (gastro-enteritis) in Spanje: 8.000 euro, in Nederland: 1.934 euro 
  • Een bezoek aan de spoedeisende hulp in Miami, USA: 53.000 euro, in Nederland: tussen de 500 en 10.000 euro afhankelijk van de diagnose 
  • Een snee- of kniewond in Griekenland: 3.500 euro, in Nederland: 338 euro 
 
Al heb je een doorlopende reisverzekering en een zorgverzekering, dekking van geneeskundige kosten in het buitenland is niet altijd optimaal. En juist die kosten kunnen fors oplopen. Ook een standaard reisverzekering is wat dit betreft minder standaard dan je zou denken. Let daarom goed op wat er aan medische kosten nu precies gedekt is en wat niet. Zijn de buitenlandse zorgkosten hoger dan in Nederland, dan kan het zo zijn dat je het verschil bij moet leggen. En dat kan een stevige wisselkoers betekenen.
 
AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer