Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

Home Nieuws WGA en Ziektewet

WGA en Ziektewet

Heeft -of krijgt- u instroom in de WGA of Ziektewet en is uw loonsom groter dan € 319.000, dan is het vaak voordelig om eigenrisicodrager te worden. 
 
De premies voor 2017 voor de WGA en Ziektewet zijn gepubliceerd door het UWV.
 
De premies zijn niet veel anders dan in 2016. Alleen zijn de premies van de WGA-flex opgeteld bij de WGA-vast. De WGA-flex en de WGA-vast worden samengevoegd per 1 januari 2017. Een andere belangrijke wijziging is dat de staartlasten achterblijven bij het UWV. Dit betekent dat wanneer u instroom in de WGA of Ziektewet heeft of heeft gehad, deze achterblijven bij het UWV en u “schoon“ naar een verzekeraar kunt. Dit was tot nu toe niet zo. Heeft u instroom en is uw loonsom groter dan € 319.000, dan is het vaak interessant om eigenrisicodrager te worden. De premie bij het UWV/belastingdienst wordt verhoogd, maar bij een verzekeraar krijgt u de standaard premie.
 
Boven een loonsom van € 319.000 begint het risico dat, wanneer een werknemer in de ZW of WGA komt, de premie gaat stijgen bij het UWV. Bij een loonsom vanaf € 3.190.000 worden de ZW- en WGA-lasten volledig doorbelast. Tussen een loonsom van € 319.000 en € 3.190.000 is de premie deels afhankelijk van de eigen instroom en deels van de sectorpremie bij het UWV. Des te hoger de loonsom des te hoger de eigen instroom meetelt.
 
Iedere werkgever staat voor de keuze of hij eigenrisicodrager wil worden voor de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) en/of de ZW (Ziektewet) per 1 januari 2017. Wilt u kiezen, dan moet dat voor 1 oktober 2016. Wanneer u niet kiest, dan gaat u naar (of blijft u in) het publieke bestel (UWV) voor de WGA. 
 
Recent is besloten dat huidige WGA-eigenrisicodragers pas een keuze moeten maken voor 31 december 2016.
 
Als een werkgever teruggaat naar het publieke bestel (UWV), dan moet deze werkgever daar drie jaar blijven. Dit betekent dat wanneer u bent teruggegaan in de laatste drie jaar, u pas kunt uittreden na drie jaar. Bijvoorbeeld teruggegaan per 1-1-15, dan kan deze werkgever pas per 1-1-18 eigenrisicodrager worden voor de WGA en dus niet per 1-1-17.
 
Om een keuze voor een verzekeraar of het UWV te maken is het belangrijk te weten in welke mate u zelf de regie wilt voeren over re-integratie van zieke werknemers. Laat u het liever over aan het UWV of neemt u de regie liever in eigen hand (samen met de verzekeraar).
 
En natuurlijk is de premie van het UWV of de verzekeraar belangrijk.  Alhoewel de verschillen steeds kleiner worden.
 
Het blijft belangrijk om verzuim goed te regelen. Bij ziekte, maar zeker ook preventie en duurzame inzetbaarheid. Verzuim kost gemiddeld € 250 per dag. Daarnaast kunt u kosten besparen door een no-risk administratie bij te houden. Het is belangrijk om te weten welke werknemers recht hebben op een no-risk polis. Dit mag u vragen aan uw werknemers nadat de proeftijd is verstreken (o.g.v. art. 38c ZW). Wanneer een werknemer een no-risk polis heeft, loopt u geen risico bij ziekte en krijgt u premiekorting. U kunt bij mij een brief opvragen om dit na te vragen bij uw werknemers.
 
Maar het is ook belangrijk om een administratie bij te houden van alle zieken/arbeidsongeschikten en alle uitkeringen die door het UWV zijn toegekend aan een bedrijf.  
 
AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer