Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

Home Nieuws Studeren en op kamers

Studeren en op kamers

Voor veel jongvolwassenen breekt er na de zomer een spannende periode aan. Na jaren op de middelbare school gespendeerd te hebben gaan ze met hun diploma op zak eindelijk studeren en op kamers. Dit betekent dat zij vanaf dat moment steeds vaker zelf verantwoordelijk zijn voor het afsluiten van passende verzekeringen. Sommige zullen ze al hebben, sommige zullen moeten worden gewijzigd of nieuw moeten worden afgesloten. Bijmans Assurantiën helpt deze jongvolwassenen graag bij het maken van een keuze. Denk bijvoorbeeld aan de volgende verzekeringen: 


Ziektekostenverzekering 

Een uit de hand gelopen feestje, van je fiets vallen en ziekte: ook als student kun je er zomaar extra zorgkosten bijkrijgen. Laat je niet verrassen en sluit een goede ziektekostenverzekering af. Er bestaan ook speciale studentenverzekeringen waar je tegen een laag bedrag goed bent verzekerd!


Inboedelverzekering 

Studentenhuizen hebben over het algemeen niet de beste sloten en je laptop is zo van je bureau gestolen. Sluit een goede verzekering af waarmee je je inboedel veilig stelt. Check overigens de voorwaarden goed: welke spullen zijn meeverzekerd en welke niet?


Aansprakelijkheidsverzekering 

Een ongeluk zit in een klein hoekje: je morst bier over de laptop van je huisgenoot of je fietst tegen een auto aan. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je in ieder geval verzekerd voor dit soort ongelukjes. Let op dat je je niet dubbel verzekert, op de polis van je ouders zijn soms studerende uitwonende kinderen meeverzekerd!


Fietsverzekering 

Als je gaat wonen in een grote studentenstad loop je het risico dat je fiets gestolen wordt. Als je die nieuwe fiets niet uit je eigen zak wilt betalen dan kun je je stalen ros verzekeren.


Reisverzekering

Ga je als student op reis? Dan kun je gewoon meeverzekerd blijven op de doorlopende reisverzekering van je ouders. Dit kan alleen wanneer je voor studie het huis uit gaat. Daarnaast hanteren de verschillende verzekeraars diverse maximumleeftijden waarop zij meeverzekerd kunnen blijven. Controleer deze leeftijden in de polisvoorwaarden van de doorlopende reisverzekering. Ga je ergens anders wonen voor bijvoorbeeld werk, dan moet je zelf een reisverzekering afsluiten.


Studeren of stage lopen in het buitenland

Steeds meer studenten kiezen er voor om in het buitenland te studeren. In het buitenland stage lopen of vrijwilligerswerk doen zijn populair. Helaas zijn studenten dan niet meer verzekerd op de reisverzekering. Studie, stage en vrijwilligerswerk vallen namelijk niet onder deze dekking. Hier moet je een aanvullende dekking of zelfs een aparte verzekering voor af te sluiten. 

Advies nodig? Neem contact op met één van onze adviseurs voor advies op maat. Zij zijn je graag van dienst!
 
 
AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer