Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

Home Nieuws Steeds meer betalingsachterstanden zorgpremie

Steeds meer betalingsachterstanden zorgpremie

Dit jaar hebben ruim 164.000 Nederlanders een betalingsregeling bij hun zorgverzekeraar getroffen. Dat blijkt uit een rondgang van NRC Handelsblad langs zeven zorgverzekeraars met in totaal 14 miljoen klanten.
Dat is een stijging van 35 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar toen er nog 122.209 betalingsregelingen waren. Niet alleen voor de zorgpremie, maar ook voor het eigen risico wordt steeds vaker een regeling getroffen. De stijging heeft betrekking op verzekerden met een betalingsachterstand van maximaal een half jaar.
De meeste zorgverzekeraars bieden klanten inmiddels na twee maanden achterstand een betalingsregeling aan. Bij een aantal verzekeraars kunnen klanten met de regeling ook het eigen risico gespreid betalen.
Mensen die langer dan een half jaar niet betalen, worden aangemeld bij het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). Die neemt dan de premieheffing over. Daarbij gaat het jaarlijks om zo’n 290.000 mensen. Bij hen wordt de premie van het loon of de uitkering ingehouden. De premie wordt bovendien verhoogd met 30 procent. Sommige advocaten vinden dit een onrechtvaardige regeling omdat verzekerden geen bezwaar kunnen maken tegen de verhoging.
 

AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer