Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

Home Nieuws Prinsjesdag, algemene maatregelen

Prinsjesdag, algemene maatregelen

Prinsjesdag 2014 zit erop. De kabinetsplannen voor 2015 zijn nu officieel bekend. Behoedzaamheid is daarin het sleutelwoord. Nederland herstelt langzaam van de crisis, maar het herstel is broos en internationale ontwikkelingen vormen een risico. Het kabinet neemt daarom maatregelen die perspectief bieden op een duurzaam herstel. 

 

Algemene maatregelen

Het tarief in de eerste schijf van het schijventarief in box 1 gaat omhoog. De verhoging in 2015 is minder dan was voorzien in het Belastingplan 2014. Het tarief in de eerste schijf stijgt van 36,25% naar 36,5%.
In 2015 wordt het inkomen waarbij de arbeidskorting afgebouwd gaat worden (afbouwgrens) verhoogd met € 8.600. Het gevolg is dat de arbeidskorting in 2015 maximaal wordt verhoogd met € 344.
De regering belooft volgend jaar verder te werken aan de beloofde herziening van het belastingstelsel. Het kabinet wil op termijn 100.000 nieuwe banen creëren door de lasten op arbeid jaarlijks met vijftien miljard euro te verlagen.
De introductie van de brug-ww, bedoeld om werkgevers te stimuleren die overtollige werknemers van andere bedrijven willen overnemen: als die werknemers moeten worden omgeschoold, worden die uren betaald uit de ww. De maatregel moet op 1 januari ingaan.
De kinderopvangtoeslag, die bij werkloosheid was nu maximaal drie maanden was, wordt een half jaar om ontslagen werknemers met kinderen langer de tijd te geven fulltime op zoek te gaan naar een nieuwe baan.
De zorgpremie wordt verhoogd met 114 euro per jaar, het eigen risico met 15 euro.
Per 1 januari 2016 wordt de ouderenkorting met € 83 per jaar verlaagd en de ouderentoeslag (een verhoging van het heffingsvrije vermogen in box 3 voor ouderen met een laag inkomen) komt in zijn geheel te vervallen.
Voor de bpm en bijtelling komen er nieuwe regels. Het lijkt erop dat de overheid de bpm op minder zuinige auto’s gaat verhogen.  De regels voor de bijtelling worden strenger.
 
 
AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer