Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

Home Nieuws Overstromingsrisico verplicht verzekerd

Overstromingsrisico verplicht verzekerd

Nederland is een van de weinige Westerse landen waar je je niet kon verzekeren tegen overstromingen. Dat gaat veranderen. De verzekeraars hebben een plan om het overstromingsrisico te verzekeren neergelegd bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (Nma).

Wie nu schade oploopt door overstroming, kan een beroep doen op een regeling van de overheid. Verzekeraars willen nu dat iedereen met een inboedel- of opstalverzekering vanaf volgend jaar een verplichte premieverhoging van enkele euro’s per jaar krijgt om ook gedekt te zijn tegen overstroming. De overstromingsschade komt daardoor niet langer voor rekening van de overheid. Met een verzekering weten particulieren en bedrijven bovendien vooraf precies waarvoor ze verzekerd zijn. Het uitgangspunt is dat iedereen met een inboedel- en opstalverzekering meedoet met het betalen van de extra premie. Dus ook mensen die niet in risicogebieden van watersnood zitten.

Vereniging Eigen Huis (VEH) vindt dat Nederlanders via de waterschapsheffing en de inkomstenbelasting al fors betalen voor het overstromingsrisico. VEH is bovendien bang dat de verhoging meer is dan enkele euro's per jaar en dat de maximale dekkingsbedrag niet wordt uitgekeerd als een groot gebied in Nederland onder water komt te staan. Het is volgens de vereniging bovendien onjuist om mensen te laten meebetalen die zelf in een risicolaag gebied wonen.

AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer