Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

Home Nieuws Nabestaandenpensioen

Nabestaandenpensioen

Het nabestaandenpensioen

 
Het nabestaandenpensioen is bij veel pensioenregelingen afgeleid van het ouderdomspensioen. Door de verhoging van de AOW-leeftijd en de verlaging van het opbouwpercentage voor het ouderdomspensioen wordt ook het percentage van nabestaandenpensioen lager. Hierdoor wordt er een lager nabestaandenpensioen verzekerd. 
 
Stel dat u € 40.000 verdient en 40 jaar ergen werkt, dan kan er een nabestaandenpensioen verzekerd zijn van € 15000 bruto per jaar. Door de maatregelen zal het nabestaandenpensioen dalen naar € 14000 bruto per jaar.
 
Het probleem bij nabestaandenpensioenen is dat bijna niemand ergens 40 jaar werkt. En wanneer iemand uit dienst gaat bij een werkgever het nabestaandenpensioen in de meeste gevallen vervalt. Er wordt dan alleen naar de toekomstige dienstjaren gekeken en dat betekent dat wanneer iemand nog 20 jaar bij de nieuwe werkgever kan werken, het nabestaandenpensioen gehalveerd is!
 
En verandert u 10 jaar voor de pensioendatum van werkgever, dan is er nog maar een kwart van het nabestaandenpensioen over.
 
In cijfers betekent dit bij een salaris van € 40.000 en in dienst gekomen op 27 jarige leeftijd dat er een nabestaandenpensioen is van € 14000 bruto per jaar. In dienst gekomen op 47 jarige leeftijd betekent dit dat er € 7.000 bruto per jaar is verzekerd. En in dienst gekomen op 57 jarige leeftijd nog maar € 3.500 bruto per jaar.
 
Kijkt u goed naar het nabestaandenpensioen. Wanneer dit goed geregeld is, hebben uw nabestaanden veel financiële rust. Op de site www.mijnpensioenoverzicht.nl kunt u zien wat uw nabestaandenpensioen is.
 
Wanneer u een tekort heeft en u bent gezond, kunt u dit eenvoudig oplossen met een risicoverzekering. Deze risicoverzekeringen zijn de laatste tien jaar met 50% in premie gedaald. Voor een tientje per maand heeft uw nabestaande het een stuk makkelijker. Regel het zo snel mogelijk.
 
Natuurlijk is het ook voor u van belang dat wanneer uw partner komt te overlijden, u ook geen financiële problemen wilt. Dit kan natuurlijk ook verzekerd worden.
 
Zelfstandigen of DGA’s moeten het nabestaandenpensioen zelf regelen. Daar is niks standaard geregeld. Wacht niet tot het te laat is en maak een afspraak voor een risicoverzekering. 
AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer