Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

Home Nieuws Let op bij het afsluiten van een reisverzekering

Let op bij het afsluiten van een reisverzekering

Medische kosten in het buitenland
Met een goede zorgverzekering worden kleine gezondheidsproblemen tijdens een vakantie in het buitenland doorgaans wel gedekt. Hierdoor gaan mensen er vaak vanuit dat ze voor alle gezondheidsproblemen goed verzekerd zijn. Dit is niet altijd het geval. 

De dekking Geneeskundige kosten op een reisverzekering is dan ook zeker niet overbodig naast uw zorgverzekering. Zorgverzekeringen vergoeden vaak maar tot een bepaald bedrag. De eventuele kosten daarboven komen voor uw rekening. In het buitenland kunnen medische kosten hoog oplopen. Met de dekking Medische kosten op een reisverzekering zijn alle medisch noodzakelijke behandelingen en vervoer in het buitenland gedekt. 

Denk aan het vervoer vanaf een skipiste of als u bijvoorbeeld in het buitenland met de ambulance naar een privékliniek wordt gebracht. Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar maar een deel van deze kosten betaalt. Met de uitbreiding Geneeskundige kosten bent u gedekt voor het hele bedrag. Dus ook voor het deel dat uw zorgverzekeraar niet vergoedt omdat deze onder uw verplichte eigen risico valt. 

Normaal gesproken vergoeden de meeste zorgverzekeringen slechts de kosten die voor een gelijkwaardige behandeling in Nederland zouden gelden. Of, als je aanvullend voor de medische kosten bent verzekerd, tot 200 procent van de kosten die in Nederland gemaakt zouden zijn. Maar in sommige landen zijn de kosten voor de gezondheidszorg veel hoger dan in Nederland. Wie bijvoorbeeld de spoedeisende hulp bezoekt in Miami moet flink bijbetalen. Maar ook in Europese landen zoals Turkije, Griekenland of Oostenrijk worden toeristen naar privéklinieken gebracht waar de kosten hoger liggen. Een reisverzekering vergoedt altijd de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen en dus ook kosten die door de zorgverzekering niet vergoed worden.

Enkele voorbeelden van medische kosten in het buitenland vergeleken met Nederland:
•  Een migraine in Hurghada, Egypte: 651 euro, in Nederland: 213 euro 
•  Een gebroken been in Antalya, Turkije: 16.900 euro, in Nederland: 6.340 euro 
•  Een maag- en darmontsteking (gastro-enteritis) in Spanje: 8.000 euro, in Nederland: 1.934 euro 
•  Een bezoek aan de spoedeisende hulp in Miami, USA: 53.000 euro, in Nederland: tussen de 500 en 10.000 euro afhankelijk van de diagnose 
•  Een snee- of kniewond in Griekenland: 3.500 euro, in Nederland: 338 euro 

Wintersport en bijzondere sporten
 Als u op wintersport gaat, dan is het verstandig om de dekking Wintersport en bijzondere sporten af te sluiten. Met deze dekking is schade als gevolg van wintersport en/of bijzondere (winter)sport gedekt. Als daarnaast de dekking Medische kosten is afgesloten, dan worden ook alle medisch noodzakelijke kosten vergoed, bij sommige verzekeraars zelfs als u off piste gaat. Dit staat in de polisvoorwaarden van uw verzekering, dus controleer dat goed als u op wintersport gaat.

Indien off piste is meeverzekerd dan zijn hier wel twee voorwaarden aan verbonden: 
• U bent niet verzekerd voor schade die het gevolg is van bewust roekeloos gedrag. 
• U bent niet verzekerd voor schade die ontstaat tijdens het beoefenen van activiteiten waarbij u met opzet een verbod of waarschuwing negeert. Of als deze activiteiten een te hoog risico met zich meebrengen. 

Het is belangrijk dat de wintersporter het gevaar niet opzoekt; denk aan gebieden waar gewaarschuwd wordt voor lawinegevaar. De (off piste) wintersporter is niet verzekerd als hij besluit om toch buiten de pistes te gaan, ondanks de lawinewaarschuwing. U bent ook niet verzekerd als de lokale autoriteiten aangeven dat het niet veilig is om de pistes op te gaan. Anders gezegd: u kunt genieten van off-piste skiën, zolang u dat wel op een verstandige manier doet. 

Ongevallen / Ongevallen bijzondere sporten
De dekking Ongevallen keert eenmalig een bedrag uit als u tijdens de reis door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt. Om ook deze vergoeding te krijgen bij het beoefenen van bijzondere (winter)sporten, moet er vaak een aanvullende dekking Ongevallen bijzondere sporten worden afgesloten bij Doorlopende Reisverzekering. Bij de Kortlopende Reisverzekering is dit risico bij het beoefenen van bijzondere (winter)sporten vaak niet te verzekeren. 

AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer