Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

Home Nieuws Jouw welverdiende vakantie annuleren?

Jouw welverdiende vakantie annuleren?

Als u een heerlijke vakantie hebt geboekt naar bijvoorbeeld Italië, Frankrijk of Spanje. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want het kan gebeuren dat de reis niet door kan gaan of dat je halverwege terug naar huis moet. Een annuleringsverzekering is dan erg handig. Dit geldt niet alleen vóór vertrek, maar ook tijdens de vakantie.
 

Annulering

Zelf ziek worden, ziekte bij een familielid en het overlijden van een geliefde bleken de afgelopen jaren de belangrijkste redenen om de vakantie te annuleren of vroegtijdig af te breken. Dit gold voor ca. 85% van de annuleringen. Op verre afstand volgde de claim voor ongebruikte reisdagen door ziekenhuisopname op vakantie met ca. 7%. Ook echtscheiding en werkloosheid waren redenen om de vakantie te annuleren.
 
Bij een aantal verzekeringen  is het mogelijk om te  kiezen voor een Allrisk Annulering, dan bepaal je zelf of je de reis annuleert of eerder naar huis terugkeert. Doe je dat om een in de polisvoorwaarden genoemde standaard reden, zoals ziekte/overlijden van een familielid in de eerste of tweede graad ? Dan krijg je 100% vergoed. Doe je dat om een andere reden? Bijvoorbeeld omdat jouw beste vriend(in) ernstig ziek is geworden, of als je toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen? Dan krijg je 75% van de annuleringskosten of afbrekingsvergoeding uitgekeerd.
 
Je hebt meestal geen recht op een uitkering als je de reis wilt annuleren of vervroegd wilt afbreken omdat:
  • Je geen zin meer hebt
  • de weersomstandigheden niet goed zijn. Bijvoorbeeld te veel regen of te weinig zon
  • de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is
  • er zich een calamiteit voordoet die het Calamiteitenfonds vergoedt

Voordelig verzekeren?

Je kan kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering en een kortlopende annuleringsverzekering. Bij een jaarlijkse reissom van meer dan €1500,- per jaar voor het hele gezin is een doorlopende annuleringsverzekering vaak voordeliger. 
 

Let op!

Heb je al een reis geboekt? Zorg er dan voor dat je de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken afsluit. Sluit je een annuleringsverzekering later af? Houd dan rekening met het feit dat een aantal verzekeraars geen schade vergoedt als je jouw reis wilt annuleren of afbreken om een reden die al bestond of bekend was in de 3 maanden voordat je een annuleringsverzekering afsloot.
 

Check jouw vakantieverzekering

Jouw vakantieverzekering checken? Dat gaat handig en snel met deze handige tool van Finfin!
Wil je een annuleringsverzekering op maat afsluiten? Neem contact op met één van onze adviseurs!
 
AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer