Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

Home Nieuws Jonge auto's vaker gestolen

Jonge auto's vaker gestolen

In het eerste halfjaar werden 1.402 personenauto's van 0 tot 3 jaar oud gestolen. Dat zijn er 83 meer dan in het eerste halfjaar van 2011, een stijging van 6,3%.
‘Steeds meer criminele organisaties blijken te beschikken over technische kennis en apparatuur waarmee ze de elektronische beveiliging van moderne auto's kunnen kraken', aldus De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) die de cijfers publiceerde. 'Autobezitters kunnen er niet meer van uitgaan dat hun bezit voldoende beveiligd is tegen diefstal. Aanvullende maatregelen zijn nodig om diefstal te voorkomen.'
Bij inbraken worden vaak autosleutels gestolen en wordt vervolgens de auto meegenomen. Een goede beveiliging van de woning helpt om dat te voorkomen. Ook de inbouw van een gecertificeerd alarmsysteem of voertuigvolgsysteem verkleint de kans op diefstal aanzienlijk. Soms stellen verzekeraars deze extra beveiliging als voorwaarde, zeker bij de merken met een hoog diefstalrisico. Criminelen leggen zich vooral toe op jonge auto's van deze merken omdat ze tweedehands veel waard zijn.
 

AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer