Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

Home Nieuws Heb ik nog wel de juiste hypotheek?

Heb ik nog wel de juiste hypotheek?

Met een historisch lage hypotheekrente vragen veel huizenbezitters zich af of het oversluiten van hun hypotheek interessant is of hoe lang zij hun hypotheekrente vast moeten zetten. Velen willen lang profiteren van deze rentestand en zetten hun rente vast. Mogelijk is dit ook iets voor jou. Kies je voor vijf jaar? Tien jaar? Of zelfs twintig jaar lang dezelfde hypotheekrente?
 

Lange periodes populair

Cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) laten zien dat de langere rentevaste periodes populair zijn. In maart van dit jaar koos de helft de mensen die een hypotheek afsloot voor vijf of tien jaar vast. Meer dan 10 jaar was de keuze van zo’n 20%. In 2014 was dat nog 39% en 6%. Het verschilt komt hoogstwaarschijnlijk door de historisch lage hypotheekrente en veel mensen willen daar graag voor langere tijd van profiteren.
 
Tussen de vijf en tien jaar vastzetten is trouwens typisch Nederlands. Langer dan tien jaar vastzetten is in de rest van Europa populair. Daar gaat bijna de helft voor een rentevaste periode van tien jaar of langer en net geen 25% voor een periode tussen 5 en 10 jaar.
 

Wat past bij jou?

Wat voor jou een goed keuze is, hangt af van je persoonlijke situatie. Heb je opgroeiende kinderen en wil je voor langere tijd zekerheid? Vind je het sowieso prettig als je voor een langere tijd precies weet wat jouw hypotheekrente is? Dan is langer vastzetten een optie. Is dat niet het geval, dan kun je kiezen voor een kortere periode of zelfs voor een variabele hypotheekrente gaan. Bedenk wel dat bij een variabele hypotheekrente de rentetarieven voor langere tijd iets hoger zijn. Bij een rente van kortere duur is belangrijk dat je in staat bent een rentestijging op te vangen.
 

Hypotheek oversluiten berekenen

Heb je al een hypotheek en wil je je maandlasten verlagen? Het oversluiten van je hypotheek is één van de manieren waarmee je misschien kunt besparen. En nu de hypotheekrente (nog steeds) historisch laag is, kan het je elke maand aardig wat opleveren. Hoeveel kun jij besparen?

 

Hulp nodig?

In de Rentevergelijker kun je zelf alle actuele hypotheekrentes vergelijken, zodat je een idee krijgt van de verschillen. Heb je liever advies op maat? Bij De Hypotheekshop Wijchen houden wij voor jou het overzicht en vergelijken hypotheken, rentetarieven en voorwaarden van al onze aanbieders.
 

Let op!

De laagste rente is niet per definitie de beste rente. Je moet namelijk ook rekening houden met de vorm van je hypotheek, de voorwaarden van de bank en de lengte van de rentevaste periode. Belangrijk is dat je ook stilstaat bij de service die een geldverstrekker biedt. 
 
AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer