Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

Home Nieuws Bedrijfsregeling Brandregres

Bedrijfsregeling Brandregres

Vanaf 1 januari 2014 is de nieuwe Bedrijfsregeling Brandregres (BBr2014) van kracht. Dit heeft gevolgen voor de omvang van uw aansprakelijkheid.

Wat is de Bedrijfsregeling Brandregres?

De Bedrijfsregeling Brandregres is een besluit van het Verbond van Verzekeraars over het verhalen van brand- of waterschade op derden. De meeste verzekeraars zijn bij het Verbond van Verzekeraars aangesloten.

Wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2014 kan de brandverzekeraar van een gedupeerde de uitgekeerde schade volledig op u verhalen als u onzorgvuldig gehandeld heeft. Bijvoorbeeld door onvoorzichtigheid bij de uitvoering van werkzaamheden, het gebruik van gebrekkig materiaal of achterstallig onderhoud. Het totale schadebedrag kan flink oplopen.

Tot nu toe kon tot maximaal € 500.000,- verhaald worden ongeacht de werkelijke hoogte van de schade en het verzekerd bedrag op uw aansprakelijkheidsverzekering. Met de nieuwe regeling vervalt niet alleen de bovengrens van € 500.000,- maar ook de ondergrens van € 2.500,-. Hierdoor worden straks ook kleinere schades verhaald op de veroorzaker. Met deze nieuwe regeling wil het Verbond de veroorzaker aanspreken op zijn verantwoordelijkheid, zodat hij preventiemaatregelen neemt. Dit vergroot de brandveiligheid.

Wat betekent dit voor u?

Uw onderneming kan de veroorzaker zijn van een brand- of waterschade. Er zijn per jaar ruim honderd brandschades van meer dan € 1.000.000,-. Dit blijkt uit cijfers van het Nederlands Instituut Van Register- Experts (NIVRE). Als u aansprakelijk wordt gesteld voor een dergelijke brandschade is uw huidig verzekerd bedrag niet voldoende. De schade boven het verzekerd bedrag wordt verhaald op uw bedrijfsvermogen en dan kan de continuïteit van uw onderneming in gevaar komen.

Advies: Verhoog het verzekerd bedrag

Wij adviseren u het verzekerd bedrag van het algemeen aansprakelijkheidsrisico te verhogen naar (minimaal) € 2.500.000,-. Uiteraard zijn ook hogere verzekerde bedragen mogelijk.

 

 

 

 

 

 

AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer