Vragen? Hulp nodig? Bel ons:
024 - 649 50 00

Home Nieuws Aflossen wordt noodzakelijk voor renteaftrek

Aflossen wordt noodzakelijk voor renteaftrek

Demissionair minister De Jager van Financiën houdt voor zijn begroting van volgend jaar vast aan de plannen van het lenteakkoord tussen VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie voor wat betreft de hypotheekrenteaftrek.
Dat betekent dat de aftrek van hypotheekrente per 1 januari definitief beperkt tot hypotheken waarbij daadwerkelijk tijdens de looptijd wordt afgelost.  Het gaat daarbij om de nieuw afgesloten hypotheken. Bovendien is het  nog maar de vraag wat een nieuw kabinet in stand houdt van deze plannen.

"De betaalde rente voor deze leningen is dan alleen nog aftrekbaar als die in 30 jaar volledig en ten minste volgens een annuïtair aflossingsschema wordt afgelost", schrijft De Jager. "Hieraan voldoen in het bijzonder annuïtaire en lineaire leningen." Voor aflossingsvrije hypotheken vervalt de renteaftrek, "ook als gelijktijdig wordt gespaard voor de (gedeeltelijke) aflossing na maximaal 30 jaar".  De beperking geldt ook voor het extra geleende deel bij het ophogen van bestaande hypotheken. De vrijstelling voor nieuwe kapitaalverzekeringen in box 1 komt volgend jaar eveneens te vervallen.
 

AdFizBijmans Assurantiën is aangesloten bij Adfiz:de branchevereniging
van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland
© 2012 | disclaimer